Op zondag 3 juli organiseert Landelijke Gilde Bevel-Kessel zijn jaarlijkse opendeurdag. Dit jaar stellen. Johan en Griet Vermeiren – Van Olmen de velden van hun vollegronds fruitteeltbedrijf in Bevel open voor het publiek.

Van 10 u tot 17 u kom je tijdens rondleidingen alles te weten over de teelt van aardbeien en houtig kleinfruit, over het maken van confituur en over de thuisverkoop van al deze lekkernijen op ‘Op het veld’. Je kan ook deelnemen aan de jaarlijkse fotozoektocht per fiets doorheen de prachtige landelijke Netestreek. De tocht is ongeveer 20 km lang. Je kan vertrekken van 10 u tot 13.30 u. Deelname aan deze fietstocht kost 6 euro, inclusief 1 consumptie. Er zijn tal van prijzen voorzien en de prijsuitreiking vindt plaats omstreeks 17u.

Alpenhoornblazers

Er is tal van randanimatie voorzien voor jong en oud. Zo is er een wandeltocht uitgestippeld in de onmiddellijke omgeving van het bedrijf en kom je zo op mooie plaatsen terecht die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. Verder kun je oldtimer tractoren bewonderen, komt er een valkenier met enkele prachtige roofvogels en is er een springkasteel en een speelhooiberg voor de kinderen. Het geheel wordt met een vrolijke noot opgeluisterd door de Alpenhoornblazers uit Nijlen.

Voor de hongerigen zijn er diverse eetkraampjes van hoeveproducenten voorzien en kan je de hele dag door genieten van een drankje in een prachtige omgeving. Een organisatie van Landelijke Gilde Bevel-Kessel. Plaats : ‘Op het Veld’ , Steynehofweg 7A, 2560 Bevel. http://bevel-kessel.landelijkegilden.be/ https://www.facebook.com/lgbevelkessel